A-orkest

A-orkest

Het orkest van H.M.V. is een fanfare-orkest. Dat wil zeggen dat de bezetting (aanwezige instrumenten) bestaat uit koperblazers, aangevuld met saxofoons en slagwerk.

Net als de slagwerkgroep neemt het orkest ook deel aan buitenoptredens zoals optochten waar zij de traditionele marsen of feestmuziek spelen. Maar daarnaast is het orkest vaker op het podium te vinden; donateursconcert, najaarsconcert, Maestro en optredens bij gelegenheden als 4-mei vieringen, kerkdiensten en Holtense evenementen.

De muziek die gespeeld wordt varieert van klassiek tot modern en van popmuziek tot marsmuziek. De muziekkeuze wordt afgestemd aan de gelegenheid waar gespeeld wordt. Dit programma wordt samengesteld door de muziekcommissie; bestaande uit de dirigent en een aantal leden. Zo komt er voor elk wat wils en kan een ieder op zijn/haar eigen niveau meespelen en ontstaat een gevarieerd optreden.

Op dit moment bestaat het orkest uit ongeveer 30 leden. Hoewel alle instrumenten vertegenwoordigd zijn, is er ruimte voor nieuwe leden!

Filmopnames

Door de Corona-maatregelen was het in de periode maart – mei 2020 niet mogelijk om samen te repeteren. Dit was natuurlijk erg jammer maar begrijpelijk! In de aanloop naar Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei is het orkest toch aan de slag gegaan. De orkestleden hebben thuis hun partijen van het Sallandlied, het Wilhelmus en Muziek voor 4 Mei (bestaande uit In Vredesnaam en Als Vrijheid een weg is) gespeeld en dit opgenomen. Dirigente Michelle Wassing heeft er mooie montages van gemaakt. Op deze manier heeft het A-orkest van H.M.V. toch haar muzikale bijdrage kunnen leveren aan Koningsdag en 4 mei. En daarna zijn we verder gegaan met bekende nummer “15 (17) miljoen mensen”.

15 (17) miljoen mensen

Sallandlied

Wilhelmus (versie Koningsdag)

Wilhelmus (versie 4 mei)

Muziek voor 4 mei: In Vredesnaam

Muziek voor 4 mei: Als Vrijheid een weg is

Orkest

Elke dinsdagavond repetitie
van 19:30  uur tot 21:30 uur

Locatie:
Verenigingsgebouw H.M.V.
Dorpsstraat 24d | 7451 BV | Holten

X